You are currently viewing Vahustatud küünla valmistamine

Vahustatud küünla valmistamine

Vahustatud küünla valmistamine võib tunduda keeruline, kuid on tegelikult lihtne ja lõbus. Kindlasti valmivad sellisel viisil valmistamisel tõeliselt stiilsed ja omanäolised küünlad, mis näevad välja uskumatult tõetruud päris magustoitudele või muudele küpsetistele 😊

Vaha vahustamiseks vajad ideaalis mikserit, kuid kui seda ei ole, saab ka käsitsi vahustada, nt vispliga (võtab lihtsalt natuke kauem aega). Parimaks vahaks on sojavaha, mida vahustada (nt C-3).

Esmalt tuleb vaha täielikult sulatada ning lasta seejärel jahtuda, kuni vaha hakkab muutuma veidi tahkemaks ja läbipaistmatuks. Alusta mikserdamist, kuni vaha on muutunud selliseks, mis hoiab juba kuju (nt teravaid tippe jms). Sarnane protsess päris vahukreemi valmistamisel.

Seejärel asetada valminud mass tordipritsi sisse, mida kasutatakse tavapäraste tortide ja muffinite kaunistamiseks vahukoorega ning alusta küünla kaunistamisega. 

Enne kaunistamist on küünalde puhul alumine osa juba varasemalt valmis valatud, mis on jõudnud kaunistamise ajaks tahkuda.

 

Kas vahule saab lisada ka aroomiõlisid?

Jah, saab küll, kuid meeles tuleb pidada, et osad aroomid võivad vahale anda veidi värvi.

Lisa kommentaar