TASUTA TRANSPORT ALATES 75 EUROST!

Küünalde valmistamise juhend

Küünalde valmistamise juhend

Eeltegevus- soovituslik on enne küünlavaha sulatamist juba kinnitada küünlataht küünlaklaasi, milleks sobib näiteks superliim või tavalises liimipüstolis kasutatav liim.

Seejärel sulatada vaha temperatuurile kuni 80-85 C, selleks sobib kasutada näiteks mõnda metallist kaussi, mis on asetatud veega täidetud potile, mis keema hakkamisel soojendab kausis oleva vaha soovitud temperatuurile. Kui vajalik temperatuur on saavutatud, tuleks vaha koos kausiga eemaldada kuumuselt ning lisada värvaine. Soovitusliku värvaine koguse leiate meie veebipoes müüdavate värvide alt. 

Kuna Zinuz kasutab Euroopa juhtivamaid Bekro värve, mis on väga kontsentreeritud, siis piisab ka kõigest 2 grammist 1 kg sojavaha värvimiseks. Meeles tuleb pidada, et sojavahas jäävad värvid veidi pastelsemad kui parafiinküünaldes. Kui värvaine on lisatud, siis soovi korral lisada ka aroom ning segada vaha seejärel vähemalt 2 minutit, et vaha ja aroom omavahel korralikult seguneksid. Valamistemperatuur võiks üldjuhul olla 65-73 C. Küünlaklaasid peaksid olema vähemalt toatemperatuuril, et tagada küünla aeglane tahkumine. Klaase võib ka eelnevalt veidi soojendada vajadusel.

Tahi fikseerimiseks võib kasutada tahihoidjat, mis ei lase tahil vajuda ühele küljele (spetsiaalne tahihoidja on leitav ka meie veebilehel tarvikute alt).

Kui küünlad on valatud, peaksid need enne kasutamist tahkuma vähemalt 12 tundi, võimaluse korral isegi 48 tundi, et saavutada parimad lõhnaomadused. Juhul, kui küünlapinnale on peale tahkumist tekkinud praod, võib neid ka eemaldada näiteks fööniga.

Küünla valmistamisel on kõige olulisem valida õige küünlataht, et küünal põleks korralikult, sulataks ära peaaegu kogu vaha ja et küünal ei tahmaks. Soovitused tahi valikuks leiate meie küünlatahi sektsioonis.

Lisa kommentaar

×
×

Cart